12.4.1 Afzetlocaties losse goederen

 

Grote en kleine zendingen worden allemaal neergezet in de expeditieafdeling. Als alle goederen op pallets moeten staan, dan nemen de kleine zendingen relatief veel ruimte in beslag.
Door hiervoor grootvakstellingen te voorzien, wordt ruimte bespaard en blijft er meer ruimte over voor rijpaden en manoeuvreerruimte.

 

Op de expeditievloer worden de verzamelde, geconsolideerde en transportgereed gemaakte pallets klaargezet voor verzending. Het doorzetvolume door deze afdelingen is altijd hoog en de pallets worden o.a. om deze redenen op de vloer neergezet, en niet in stellingen.
Naast hele pallets, worden tevens vaak dozen en langwerpige voorwerpen neergezet op de expeditieafdeling; goederen die niet gepalletiseerd zijn. Als dit regelmatig voorkomt kunnen er in iedere expeditielane, enkele grootvakstellingen worden geplaatst, om kleine zendingen neer te zetten. Door dit gestructureerd te doen, is voor iedereen duidelijk waar deze liggen. Hierdoor worden de overige werkzaamheden niet belemmerd en wordt onnodig zoekwerk voorkomen.
 

 

Voordelen:
-Overzicht
-Minder zoekwerk
-Minder kleine zendingen op vloer
 
 
Nadelen:
- Obstakel op vloer
 
Investeringen:
€ 75 tot € 150 / grootvakstelling