8.12.13 Zichtbaarheid voetgangers

Gebruik verschillende kleuren veilighesjes.
Hang spiegels op op onoverzichtelijke punten
Rust voetgangers uit met een sensor

Voetgangers moeten zichtbaar zijn voor b.v. de heftruckchauffeur.Een fluoriserend jack valt goed op, ook op plekken die minder goed verlicht zijn. Gebruik verschillend kleuren voor de verschillende groepen voetgangers. Dan zien de heftruckchauffeurs meteen of ze te maken hebben met personen die niet bekend zijn in het magazijn.
Op onoverzichtelijke punten, zoals kruisende transportwegen spiegels ophangen zodat de heftruckchauffeur kan vaststellen of er voetgangers naderen.
Het is ook mogelijk om voetgangers te voorzien van een sensor. Het signaal van de sensor wordt automatisch ontvanger door de heftruckchauffeur. Hierdoor weet de chauffeur dat er een voetganger binnen de gedefinieerde straal van de heftruck aanwezig is. De chauffeur kan hierop anticiperen.

Een variant hierop is het interactieve Linde veiligheidsvest, een verdere ontwikkeling van het Linde Safety Guard-systeem, beschermt voetgangers in magazijnen en productieomgevingen door ze tijdig te waarschuwen voor naderende hef- of magazijntrucks.

.

 

Voordelen:
Meer veiligheid
Meer overzicht
Vlottere doorstroom trucks