4.11 Verrijdbare stellingen

 

Verrijdbare stellingen worden gebruikt om een hoge opslagdichtheid te creëren. Door het verrijden van de stellingen ontstaat gangpadruimte. Beveiliging op de verrijdbare stellingen is vanzelfsprekend maar moet wel worden voorzien. Dit om beklemming te voorkomen. Iedere leverancier heeft hier standaard oplossingen voor.

Iedere leverancier heeft eigen oplossingen voor de beveiliging van verrijdbare stellingen. Er dient nagegaan te worden welke beveiliging het beste in de omgeving past.

 
 

Met verrijdbare stellingen kunt u uw opslagcapaciteit in een beschikbare ruimte vergroten, met behoud van een optimale bereikbaarheid en efficiëntie. Rendement door besparing op bouwkosten, extra inkomsten door hogere capaciteit, gewonnen ruimte benutten voor andere doeleinden, geen noodzaak tot verhuizen of door u te behalen inkoopvoordelen zijn slechts een aantal bekende redenen waarom bedrijven steeds vaker voor verrijdbare palletstellingen kiezen.

De verrijdbare installatie
Een verrijdbare installatie bestaat uit drie constructieve basiselementen: rails, wagens en de stellingen. De stalen rails worden in de betonvloer opgenomen en hierop rijden de wielstellen, die onderling met schoorverbanden en liggers worden samengesteld tot complete verrijdbare wagens. Aandrijving vindt plaats door elektromotoren, besturing door een PLC en voor de beveiliging wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten sensoren. Elk type stelling kan op de wagens worden geplaatst.

Een modulair opgebouwd concept maakt het mogelijk de installatie persoonlijk samen te stellen afhankelijk van wensen en behoeften. Door de variabele stellinggangen bieden verrijdbare stellingen nieuwe ruimte binnen de reeds bestaande ruimte en zorgen ze voor onovertroffen efficiency 

 

 

Alle mogelijkheden Verrijdbare stellingen